Taylor Swift отрече да е най-големият замърсител на въздуха

Певицата оглави списък на знаменитости, чиито полети с частен самолет са произвели най-много въглеродни емисии

31 юли 2022
social
Снимка от БГНЕС

Taylor Swift отговори на статия, която постави певицата на първо място сред най-замърсяващите въздуха звезди заради използването на частни самолети.

Представител на звездата заяви, че частната машина на звездата често се отдава под наем на други хора и да се приписват всички тези полети на нея е голяма грешка.

Става дума за статия на маркетингова агенция със заглавие “Знаменитости с най-много въглеродни емисии от частни самолети", която е базирана на данни от акаунта в Twitter CelebrityJets. Самата агенция признава обаче, че класацията не е "пълна", тъй като въпросният акаунт не следи всяка известна личност, която пътува с частни полети. Въпросният акаунт се фокусира предимно върху хора от шоубизнеса, а студентът от Флорида, който е създал @CelebJets, всъщност има отделни акаунти, които следят частните самолети на милиардери като Elon Musk и Jeff Bezos.

Въпреки всичко обаче, Swift влезе в заглавията, след като статията нарочи певицата за звездата, чиито частни полети през последната една година са изпуснали в атмосферата най-много въглеродни емисии. Според данните нейният самолет има 170 полета и 22 923 минути във въздуха до момента.

Маркетинговата агенция публикува своята статия малко след като Kylie Jenner беше обвинена за използване на частен самолет и беше обявена в социалните мрежи за "климатичен престъпник". В новия списък обаче тя дори не попада в топ 10.

След Swift в класацията за частни самолети на знаменитости с най-много часове във въздуха са Floyd Mayweather, Jay-Z, Alex Rodriguez, Blake Shelton, Steven Spielberg, Kim Kardashian, Mark Wahlberg, Oprah Winfrey и Travis Scott.

Новини