Taylor Swift постави рекорд за награди "Грами" и обяви нов албум

05 Февруари 2024
Taylor Swift
Снимка от Animato Music / UMG

Taylor Swift вече държи рекорда за най-много №1 албуми на жена изпълнител (12), както и най-печелившото турне в историята. На тазгодишната церемония по връчването на наградите "Грами", Taylor отбеляза още едно постижение в кариерата си като спечели 4-тата си статуетка за „Албум на годината“ - повече от всеки друг артист в 66-годишната история на най-престижното музикално събитие. В категорията участваха Jon Batiste, boygenius, Miley Cyrus, Lana Del Rey, Janelle Monáe, Olivia Rodrigo, Taylor Swift и SZA. 

С победата на албума ѝ "Midnights", Swift задмина Frank Sinatra, Stevie Wonder и Paul Simon. 

По време на благодарствената си реч за „Най-добър поп вокален албум“ Swift съобщи името и премиерната дата на 11-ия си студиен албум:

"Искам да благодаря на всички вас, като ви кажа една тайна, която пазих през последните две години. А тя е, че чисто новият ми албум излиза на 19 април. Казва се "The Tortured Poets Department".

Според официалния уебсайт на певицата, "The Tortured Poets Department" ще представи 16 чисто нови песни, като някои издания ще съдържат бонус парчето “The Manuscript“. Новината дойде само няколко часа, след като Swift подлуди феновете си, променяйки профилните си снимки в социалните мрежи на черно-бели. Това накара много нейно последователи да подозират, че тя е готова да обяви своя нов запис "Reputation (Taylor's Version)". Премиерата на нов албум предизвика голямо вълнение и означава, че ще има нова музика към хитовото турне "Eras", което ще се проведе в Европа това лято.

Новини