The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
Текстове на Bob Dylan бяха продадени на търг
Текстове на Bob Dylan бяха продадени на търг
Снимка: facebook
Текстове на Bob Dylan бяха продадени на търг Неделя, 22.11.2020 г., 12:04 ч. Колекцията документи била притежание на покойния блус изпълнител Tony Glover

Отдавна изгубени документи на Bob Dylan, включително размишленията на композитора за антисемитизма и непубликувани текстове на песни, бяха продадени на търг за общо 495 000 долара.

От базираната в Бостън R.R. Auction съобщиха, че колекцията, притежавана от покойния блус изпълнител Tony Glover, дългогодишен приятел и довереник на Dylan, е продадена тази седмица, като по-голямата част от ключовите експонати са отишли при купувач, чиято самоличност остава неизвестна.

Колекцията включва стенограми от интервютата на Glover от 1971 г. с Dylan и писма, които двамата са си разменили.

79-годишният Dylan беше близък с Glover, който почина миналата година. Двамата влязоха в голямата музика през сцената на едно и също кафене в Минеаполис. Вдовицата на Glover, Cynthia Nadler, пусна документите на търг онлайн.

Dylan спечели Нобелова награда за литература през 2016 г., след като даде на света „Blowin' in the Wind“, „Like a Rolling Stone“, „The Times They Are a-Changin'“ и други химни на бурните 60 години на миналия век.

В аукционните артикули са включени текстове на песни на Dylan, написани след посещението на фолклорната легенда Woody Guthrie през май 1962 г.

В разговор от 1971 г. с Glover, Dylan обсъжда защо е сменил името си, казвайки: „Много хора са с впечатлението, че евреите са просто даващи пари назаем и търговци“. Robert Allen Zimmerman е истинското име на музиканта.

Коментари