Текстове на Bob Dylan бяха продадени на търг

Колекцията документи била притежание на покойния блус изпълнител Tony Glover

22 ноември 2020
social
Снимка от facebook

Отдавна изгубени документи на Bob Dylan, включително размишленията на композитора за антисемитизма и непубликувани текстове на песни, бяха продадени на търг за общо 495 000 долара.

От базираната в Бостън R.R. Auction съобщиха, че колекцията, притежавана от покойния блус изпълнител Tony Glover, дългогодишен приятел и довереник на Dylan, е продадена тази седмица, като по-голямата част от ключовите експонати са отишли при купувач, чиято самоличност остава неизвестна.

Колекцията включва стенограми от интервютата на Glover от 1971 г. с Dylan и писма, които двамата са си разменили.

79-годишният Dylan беше близък с Glover, който почина миналата година. Двамата влязоха в голямата музика през сцената на едно и също кафене в Минеаполис. Вдовицата на Glover, Cynthia Nadler, пусна документите на търг онлайн.

Dylan спечели Нобелова награда за литература през 2016 г., след като даде на света „Blowin' in the Wind“, „Like a Rolling Stone“, „The Times They Are a-Changin'“ и други химни на бурните 60 години на миналия век.

В аукционните артикули са включени текстове на песни на Dylan, написани след посещението на фолклорната легенда Woody Guthrie през май 1962 г.

В разговор от 1971 г. с Glover, Dylan обсъжда защо е сменил името си, казвайки: „Много хора са с впечатлението, че евреите са просто даващи пари назаем и търговци“. Robert Allen Zimmerman е истинското име на музиканта.

Новини