"Телма и Луиз" става мюзикъл

17 януари 2023
Amanda Seyfried
Снимка от БГНЕС

Криминалната драма "Телма и Луиз" на Ридли Скот получава музикална адаптация. Аманда Сейфрид ще участва в мюзикъла, като пропусна "Златен глобус" заради творческия процес, съобщава Variety. Твърди се, че Евън Рейчъл Ууд също участва в продукцията, която се разработва от 2021 г. насам. И двете актриси не са чужди на мюзикълите, което ги прави идеален избор за адаптация на филма. Сейфрид вече се е снимала в "Мамма миа!" и продължението му. Ууд изпълнява песни на „Бийтълс“ във филма на Джули Таймор от 2007 г. „Across the Universe“. Тя пее и като майката на Анна и Елза в "Замръзналото кралство 2".

"Телма и Луиз" разказва за две приятелки, които тръгват на пътешествие, за да избягат от прекалено обикновения си живот. Когато мъж, когото срещат, напада сексуално Телма, Луиз го застрелва. Страхувайки се, че полицията няма да повярва на историята им, те се превръщат в бегълци. Когато най-накрая са открити, те се хвърлят с колата си от Гранд Каньон.

Филмът на Ридли Скот е с участието на Сюзън Сарандън и Джина Дейвис в главните роли, заедно с Харви Кайтел, Майкъл Мадсън и Кристофър Макдоналд. Брад Пит също се появява във филма в една от първите му големи роли. 

През годините проектът на Ридли Скот оказва влияние и върху други проекти и художествени произведения, превръщайки се в знаков феминистки филм. През 2016 г. той е избран и за съхранение в Националния филмов регистър, след като е обявен за "културно значим" от Библиотеката на Конгреса на САЩ.

Въпреки популярността на историята, досега тя не е заслужила римейк или рестарт.

Новини