"The Beatles: Get Back" ще бъде излъчен в три епизода

Документалният филм на Peter Jackson излиза през ноември

19 юни 2021
social
Снимка от кадър YouTube

Компанията Disney обяви, че новият документален филм "The Beatles: Get Back" на Peter Jackson ще бъде излъчен в платформата Disney +.

Лентата се фокусира върху създаването на емблематичния албум на ливърпулската четворка "Let It Be" и ще покаже в цялост техния последен концерт като група, който се проведе на покрив на сграда в Лондон.

Материалът за документалния филм е селектиран от 55 часа непоказвани досега кадри, заснети от Michael Lindsay-Hogg през 1969 г. и още 140 часа предимно нечувани до момента звукозаписни сесии на бандата.

Заради голямата продължителност на филма от Disney потвърдиха, че той ще се излъчи като три отделни епизода в стрийминг платформата на 25-и, 26-и и 27-и ноември. Всеки епизод е около два часа.

Малко по-рано, на 12-и октомври, ще излезе и специалното книжно издание "The Beatles: Get Back". В нея са записани разговори на четиримата музиканти и стотици снимки от триседмичните звукозаписни сесии, които никога не са били публикувани досега.

По-рано Ringo Starr критикува оригиналния документален филм за Beatles от 1970 г. и го нарече "прекалено мрачен". Той изрази задоволство, че Jackson е направил нов филм.

Новини