Тимоти Шаламе приключи снимките за „Уонка“

25-годишният актьор ще играе главната роля в музикалния филм

15 октомври 2021
social
Снимка от youtube screenshot

Тимоти Шаламе приключи снимките за „Уонка“. 25-годишният актьор ще играе главната роля в музикалния филм, който действа като предистория на „Чарли и шоколадовата фабрика“ и се фокусира върху млада версия на емблематичния герой на Роалд Дал Уили Уонка. Тимоти е прекарал няколко седмици на снимките в Лайм Реджис, Дорсет за филма - който ще покаже Шалме да пее на екран за първи път - и се очаква да се върне у дома в САЩ през следващите дни.

Премиерата е насрочена за март 2023 г., като Тимъти е заедно с Кийгън-Майкъл Кий, Сали Хокинс, Роуън Аткинсън и Мат Лукас.

С изключение на младия Уили Уонка, съответните части на актьорския състав тепърва ще бъдат разкрити.

Джоди Комър се борила с костюмите в продукцията „Последният дуел“

 

„Уонка“ ще разгледа приключенията на героя, преди да отвори фабриката си за шоколад, като ще бъдат включени песни и танци. Филмът се ръководи от Пол Кинг, който е съавтор на сценария със Саймън Фарнаби, докато Дейвид Хейман е продуцент.

Тимоти ще стане третата звезда, която ще играе Уонка на големия екран, след като покойният Джийн Уайлдър за първи път оживи героя през 1971 г, преди Джони Деп да изиграе ролята във филма на Тим Бъртън от 2005 г. 'Чарли и шоколадовата фабрика'.

Warner Bros. работят по филма от няколко години и преди това те обмисляха като емблематичната роля Том Холанд, Райън Гослинг, Доналд Глоувър и Езра Милър.

Новини