Tina Turner беше почетена на наградите "Грами" от Oprah Winfrey

05 Февруари 2024
Tina Turner
Снимка от БГНЕС

Покойната легенда Tina Turner, която почина през май 2023 г. на 83 години, беше почетена на церемонията на наградите "Грами" от Oprah Winfrey и звездата от филма "The Colour Purple" Fantasia Barrino.

Популярната водеща държа реч пред публиката под звуците на музиката на песента "Proud Mary’.

“Тя завинаги ще бъде нашата кралица на рокендрола, която вдъхнови милиони хора, трогателен символ на грацията и издръжливостта, на духа и силата. Нашата любов и уважение към Tina само растеше, докато ставахме свидетели на това с каква смелост отвоюва свободата си. От момента, в който срещнах Tina, първо като почитателка, а по-късно имах и щастието да стана нейна приятелка, тя беше много специален модел за подражание... И докато онези големи колела на времето продължават да се въртят, гласът на Tina ще продължава да говори на всеки от нас". 

След словото на Winfrey Barrino направи интерпретация на класиката на Tina Turner "Proud Mary". 
 

На церемонията Annie Lennox изпълни кавър на "Nothing Compares 2 U" в чест на покойната Sinead O’Connor. По време на изпълнението си Lennox вдигна ръка нагоре и каза: "Артисти за спиране на огъня. Мир по света". 

Stevie Wonder започна своята част от сегмента в памет на починалите музиканти, като си припомни своя приятел Tony Bennett и колко му се е възхищавал за "любовта към изкуството, мира, обединението и човешките права". След това изпълни версия на "For Once In My Life" в дует с видеозапис на Bennett, и "The Best Is Yet To Come".

Новини