Tina Turner и JAY-Z влизат в Залата на славата на рокендрола

Тазгодишните отличници ще бъдат въведени в Залата през октомври

12 май 2021
social
Снимка от БТА

Обявиха списъка със звезди, които тази година ще бъдат въведени в Залата на славата на рокендрола. Церемонията ще се състои на 30-и октомври в Кливланд, Охайо.

Рок ветераните Foo Fighters, пионерите на жанра ню уейв The Go-Go's, хип-хоп иконата JAY-Z, певицата и авторка на песни Carole King, музикантът Todd Rundgren и кралицата на рокендрола Tina Turner оформят окончателния списък на Клас 2021 г. Turner, King и Dave Grohl от Foo Fighters за втори път ще бъдат въведени в Залата. King присъства в нея като част от тандема автори на песни Goffin/King. Така тя става първият човек, който е записан в Залата като изпълнител и като автор на музика. Turner също фигурира с дуото Ike & Tina Turner, а Grohl в вписан като барабанист на гръндж легендите Nirvana.

Рапърът LL Cool J, виртуоза на клавишните Billy Preston и хард рок китариста Randy Rhoads също се присъединяват към Залата на славата на рокендрола, като ще бъдат наградени с приза за върхови музикални постижения.

Организаторите на церемонията заявиха, че тази година списъкът с музиканти е най-разнообразният досега. Тази година за първи път в 36-годишната история на Залата има толкова силно женско присъствие.

Артистите могат да получат номинация за Rock Hall 25 години след издаването на първия си официален музикален запис.

Новини