Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Том Ханкс даде кръв и плазма за "Ханксина" срещу вируса
Том Ханкс даде кръв и плазма за
Снимка: БГНЕС
Том Ханкс даде кръв и плазма за "Ханксина" срещу вируса Понеделник, 27.04.2020 г., 17:00 ч. Двамата със съпругата му Рита Уилсън имат антитела срещу COVID-19, след като се излекуваха по-рано този месец

Том Ханкс и съпругата му Рита Уилсън дариха кръв, която ще бъде използвана за разработването на потенциална ваксина или лек за новия коронавирус. 

В началото на март двамата дадоха положителни проби за COVID-19 и прекараха изолацията в Австралия, където бяха заминали по-рано за снимки. 

По време на радио интервю миналата седмица, Ханкс разкри, че двамата със съпругата му сами са решили да дарят кръв и плазма, тъй като изследване е установило, че носят антитела на COVID-19. 

„Много от въпросите пред нас са какво да правим сега? Има ли нещо друго, което можем да направим? Оказа се, че с Рита имаме антитела за вируса. Ние сами казахме на лекарите „Искате ли нашата кръв? Можем да дарим и плазма“, разкрива носителят на „Оскар“. 

Актьорът се пошегува, че даже е измислил име за ваксината, ако се окаже успешна. Той предлага тя да се казва „Ханксина“ – от Ханкс и ваксина.

 

Коментари