The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
Tom Jones е най-възрастният мъж, оглавил класацията за албуми на Острова
Tom Jones е най-възрастният мъж, оглавил класацията за албуми на Острова
Снимка: Анимато Мюзик/Universal Music Group
Tom Jones е най-възрастният мъж, оглавил класацията за албуми на Острова Петък, 07.05.2021 г., 12:53 ч. Уелският изпълнител превзе върха на чарта с новия си студиен проект “Surrounded By Time”

На 80-годишна възраст Tom Jones се превърна в най-възрастния мъж, оглавил престижната класация за албуми във Великобритания с новия си студиен проект Surrounded By Time.

Почетното място му бе отредено 56 години след първия му албум и дебют в класацията - Along Came Jones (1965).

До момента най-възрастният артист на върха на класацията беше покойната Vera Lynn на 92 години с великата й хит колекция от 2009, но Jones е първият артист, който постига такъв успех с нов албум.

Той е и първият Уелски изпълнител под #1 за последното десетилетие след Marina & the Diamonds през 2012.

Албумът Surrounded By Time представя Tom Jones в една по-експериментална светлина. Съпродуценти на проекта са Ethan Johns и Mark Woodward и той бележи ново пространсто със звуков пейзаж с устойчиво музикално майсторство и вокален талант, които пресъздават палитра от песни с огромна важност за артиста и повлияли дългата му, непредсказуема, но безспорно впечатляваща кариера.

Част от песните в албума са написани от велики имена в света на музиката като by Bob Dylan, Cat Stevens/Yusuf Islam, Terry Callier, Michel Legrand.

 

Коментари