The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Топло вкъщи или кутия цигари
Топло вкъщи или кутия цигари Сряда, 06.01.2010 г., 16:22 ч. Увеличението на цените на парното няма да се усети от хората, то ще бъде колкото цената на една кутия цигари - около четири лева

Увеличението на цените на парното няма да се усети от хората, то ще бъде колкото цената на една кутия цигари - около четири лева. Това заяви председателят на Асоциацията на топлофикационните дружества Валентин Терзийски.

Промяната на цената на топлинната енергия от 1 януари 2010 г. ще бъде отразена в сметките, които топлофикационните дружества изпращат между 10 и 15 февруари. Никъде в страната няма да има извънредно отчитане на топломерите заради новите цени, категоричен е Терзийски. Сметките за февруари ще бъдат изготвяни по прогноза според съществуващата наредба за изчисляване.

От "Топлофикация-София" заявиха, че след приключването на отоплителния сезон при изготвянето на изравнителната сметка, тя ще бъде разделена на две - до 31 декември 2009 г. и от 1 януари 2010 г., като по този начин ще бъдат отразени промените в цената на топлинната енергия.

Източник: БТА

Коментари