Трейлър на филма за Michael Jackson беше показан на CinemaCon

11 април 2024
Michael Jackson
Снимка от YouTube screenshot

Първи поглед към биографичния филм за Michael Jackson, "Michael", закри панела на студиото Lionsgate на изложението CinemaCon тази седмица. Кадрите от проекта бяха показани ексклузивно пред собствениците на кина, а според информациите реакциите са били доста положителни.

Продуцентът Graham King разкри, че филмът ще включва повече от 30 песни на Краля на поп музиката и ще бъде дълъг като продължителност, за да може да представи историята на звездата в достатъчна пълнота.

„Зад безмилостното следене от медиите и обществото, обвиненията и ослепителните прожектори, той беше просто мъж. Човек, който е живял много сложен живот. Филмът ще предаде всичко това“, каза King, намеквайки за множеството скандали, които съпътстваха Jackson във феноменалната му музикална кариера.

Трейлърът е започнал с изпълнение от Jackson 5 на „ABC“ по телевизията и след това е показал изпълнение на Michael на „Man in the Mirror“ на концерт от 90-те години. Имало е и кадри на маскирания Jackson, преследван от фенове и папараци. Племенникът на покойната легенда Jaafar Jackson играе ролята на Michael и според впечатленията на присъствалите на представянето на трейлъра е имал голяма прилика с чичо си и е пресъздал добре танците и сценичното му присъствие.

“Никога не си бил като другите”, е казала във видеото актрисата Nia Long в ролята на майката на Jackson.

Antoine Fuqua е режисьор на "Michael", който се снима със съдействието на семейството на Jackson. Този факт постави под съмнение доколко филмът ще покаже обвиненията в педофилия срещу изпълнителя. На събитието обаче King заяви, че от биографичната продукция се очаква да покаже обективност.

„Когато споменете името му, всеки има мнение“, каза King. „За първи път … поколения киномани ще се съберат, за да изпитат "поглед отвътре" на най-плодотворния артист, живял някога“.

Премиерата на филма е насрочена за 18 април 2025 г. Colman Domingo участва в ролята на бащата Joe Jackson, а Miles Teller се превъплъщава в мениджъра на Michael, John Branca. 

Предварителният трейлър е показан само в залата и не е пускан извън нея. Снимките на продукцията продължават. 

Magic - Музиката, която обичаш

Новини