Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Тренировка за разходка в парка насред епидемията
Тренировка за разходка в парка насред епидемията
Снимка: БГНЕС
Тренировка за разходка в парка насред епидемията Събота, 25.04.2020 г., 10:30 ч. Столичните паркове и градските градини остават забранени за посетители докато Щабът не препоръча друго

Продължава забраната за събиране на хора на едно място и за разходки в парковете и градските градини в София във връзка с противоепидемичните мерки съгласно заповедта на министъра на здравеопазването, съобщиха от Столичната община. Продължава и недопускането на граждани на територията на природен парк „Витоша“. 

Засилен контрол и проверки за спазването на физическа дистанция се извършват от екипите на Столичната дирекция на вътрешните работи и общинска полиция. Те ще продължат и в почивните дни. 

Столичната община подготвя строга организация при препоръка от страна на Националния оперативен щаб за отваряне на големите паркове за родителите с малки деца. „Това изисква сериозен човешки ресурс и подготовка. Нашата задача е да сме готови с организацията за поетапно допускане на хората в парковете. Необходими са ясни правила за разходка на малките деца в определени часове, еднопосочност по големите алеи, за да няма засичане и струпване на хора, без използване на площадките за спорт и игра, както и на пейките и т.н.“, обясняват от Столичната община. 

В неделя ще бъде направено обучение на екипите за създаване на необходимата организация на терен. В учението ще участват единствено служители на Столичната община и доброволци. Отново, забраната за разходки в паркове и градски градини продължава да е в сила.

 

Коментари