Trevor Noah коментира забраната на West

Водещият на церемонията на наградите "Грами" направи уточнение за думите си

21 март 2022
social
Снимка от БТА

Trevor Noah е говорил за Kanye West и за неговото поведение в онлайн пространството с надеждата той да получи помощ, а не да бъде забранен. След като стана ясно, че на рапъра няма да бъде позволено да участва в наградите “Грами”, въпреки че има 5 номинации, водещият на церемонията коментира ситуацията в Twitter, като използва думите "counsel" и "cancel", които звучат много подобно на английски. 

 Noah беше замесен в скандалите покрай рапъра, след като миналата седмица направи коментар в предаването си за състоянието му и изрази подкрепа за бившата съпруга на West, Kim Kardashian, с която са в процес на развод, и нейния нов приятел Pete Davidson. И двамата непрекъснато са обект на словесни атаки в социалните мрежи от страна на Kanye. 

След изказването на Trevor Noah, рапърът му отговори с расистки коментари. Така се стигна и до блокирането на акаунта на West в Instagram за 24 часа миналата седмица. 

През уикенда нещата още повече се влошиха за изпълнителя, след като организаторите на наградите “Грами” обявиха, че на Kanye е забранено да участва в шоуто заради “притеснителното му поведение в интернет”. 

В шоуто си Trevor каза, че публикациите, песните и клиповете на 44-годишния рапър го карат да се чувства неудобно:

"С Kanye не знаеш как да се чувстваш. Не знаем как да се тревожим… Това, което се случва е плашещо и повдига завесата над нещо, което много жени преживяват, за да си тръгнат. Виждаме една от най-влиятелните и богатите жени на света, която се опитва да накара бившия си да спре да я тормози, да праща съобщения, да я преследва”. 

Реакцията на West дойде под формата на расистки коментари за комика от Южна Африка, които бяха изтрити от акаунта му. 

Последва отговор от Noah, който написа, че страда като вижда рапъра в такова състояние: "Не ме интересува дали подкрепяш Trump и не ме интересува, че се подиграваш с Pete. Интересува ме обаче, че те виждам да тръгваш по опасен път… Много пъти съм се събуждал със заглавия за мъже, които са убили бившите си съпруги, децата си, а после и себе си. Не искам да прочета такова заглавие за теб”.

 

Новини