Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Три голями актриси в "Бомба със закъснител"
Три голями актриси в
Снимка: Forum Film Bulgaria
Три голями актриси в "Бомба със закъснител" Петък, 29.11.2019 г., 12:00 ч. Никол Кидман, Чарлийз Терон и Марго Роби участват в лентата, разказваща за един от най-големите медийни скандали на десетилетието

 се събират във филм, посветен на един от най-големите скандали за сексуален тормоз в медиите. Трите извесни актриси играят главни роли в историята за изобличаването и оттеглянето от длъжност на създателя на Fox News Роджър Ейлс.

"Бомба със закъснител" повдига завесата на най-могъщата и противоречива медийна империя на всички времена.

Носителката на „Оскар“ Никол Кидман играе известната журналистка Гретчен Карлсън. Работата на дългогодишната водеща във Fox News е спъвана системно, а в крайна сметка е и уволнена, след като отблъсква сексуалните намеци и настъпления на изпълнителния директор Роджър Ейлс. Карлсън става първата жена, която повдига дело за сексуален тормоз срещу Ейлс.

Впоследствие към нея се присъединяват множество жени, сред които и противоречивата, доста популярна водеща Мегън Кели, в чиято роля влиза носителката на „Оскар“ Чарлийз Терон. Кели е една от звездите на Fox News, която не се свени да коментира сексисткото поведение на Доналд Тръмп – тогава все още кандидат за президент на САЩ, но за да не навреди на кариерата си, дълго време отказва да свидетелства срещу Ейлс, въпреки че лично е пряка жертва на поведението му.

Номинираната за „Оскар“ Марго Роби пък изиграва младата Кейла Поспишил – събирателен образ на няколко жени. Кейла е амбициозна и интелигентна, но в същото време доста наивна и страда от илюзии по отношение на истинските мотиви на Ейлс да ѝ помогне да се издигне в кариерата.

Роджър Ейлс се присъединява към медийната империя на Рупър Мърдок Fox през 1996 година, като създава и оглавява Fox News. Само за няколко години телевизионният канал става един от най-гледаните на територията на Съединените щати, като по данни от 2015 г. цели 81.4% от всички телевизионни потребители са абонирани за Fox News. Въпреки че слуховете за поведението на Ейлс се носят с години, истината за непристойните му издевателства излиза наяве едва през 2016г., когато избухва скандалът, предизвикан от делото на Гретчен Карлсън.

В "Бомба със закъснител" в ролята на Роджър Ейлс влиза виртуозният Джон Литгоу, който прави една от най-силните роли в кариерата си.

Сценарист е Чарлз Рандолф – носител на „Оскар“ за оригиналния сценарий на финансовата драма "Големият залог", а режисьор е Джей Роуч ("Промяна в плана"), който споделя: „Важно е да помним, че Роджър Ейлс напусна Fox News през юли 2016г., а историята за Харви Уайнстийн излезе в The New York Times през октомври 2017г. Цялата траектория на Ейлс във Fox News се случи преди избухването на движението #MeToo, което започна с излизането на материала за Уайнстийн“.

Освен невероятните Никол Кидман, Чарлийз Терон, Марго Роби и Джон Литгоу в ролите ще видим още Марк Дуплас, Алисън Джани, Дженифър Морисън, Кони Бритън, Кейт Макинън, Малкълм Макдауъл, Алис Ив и др.

"Бомба със закъснител" ще бъде в кината на 10-и януари.

Коментари