Трябва ли да си физически здрав, за да практикуваш еСпортове

Електронните спортове са една от най-динамично развиващите се индустрии, която в последните години добива популярност в цял свят

03 август 2020
social

Електронните спортове са една от най-динамично развиващите се индустрии, която в последните години добива популярност в цял свят. Колкото и странно да звучи, за възхода им помогна и извънредната обстановка, въведена покрай Covid-19. Причината бе, че популярните спортни турнири бяха прекъснати точно в разгара си. Това нанесе тежък удар на цялата индустрия – като се започне от спортните федерации и се стигне до големите спортни канали и букмейкърите. И точно в този момент под светлината на прожекторите излязоха именно електронните спортове, за чието провеждане нямаше никакви пречки. Ако сте любопитни да научите повече за тях, не пропускайте да прочетете следващите редове.

Какво представляват еСпортовете

Електронните спортове са базирани на популярни компютърни игри, които са познати не само на запалените геймъри, но и на широката публика. Сред заглавията са CS: GO, League of Legends, Assassin’s Creed, FIFA, World of Warcraft и пр. Електронните спортни срещи представляват двубои във виртуалната вселена на някоя от тези игри. Един срещу друг могат да застанат както индивидуални играчи, така и цели отбори. Първенствата са се превърнаха в колосални събития, интерес към които проявяват както технологичните гиганти, така и представители на разнообразни странични индустрии като букмейкъри, хранителни вериги, водещи марки от фарма индустрията, производители на напитки, храни, облекло и пр.

Може би ще се изненадате от факта, че букмейкърите също имат сериозен принос за развитието на eSports индустрията. Повечето реномирани платформи за игра ще ви предложат да заложите на електронни дисциплини, а някои дори са извели тази опция на по-високо ниво, добавяйки най-различни възможности за предположение, съобразени изцяло със спецификите на конкретната компютърна игра. Българските потребители също могат да се възползват от този шанс, защото онлайн сайтът на efbet предлага първокласна игрална среда. В него ще откриете всички популярни заглавия.

Трябва ли да си физически издръжлив

Мнозина може би считат, че електронните спортове се свеждат единствено до седене на стол и бързо кликане с мишката. Всъщност, това съвсем не е така. Срещите по еСпортове изискват сериозна подготовка, постоянство и психическа устойчивост, каквито са нужни за добро представяне в стандартните дисциплини. Разбира се, не можем да сравняваме физическите тренировки, които трябва да провежда един професионален футболист, с тези на eSports състезателите. Има обаче игри, които изискват от играчите да имат пълен контрол над тялото си.

Става въпрос за електронните спортове, при които е въведена и виртуална реалност. При тях играчите движат героите си чрез собствените си движения. Както всички други еСпортове, тези също изискват не само безупречна концентрация, но и динамични движения. Физическата подготовка е от сериозно значение, защото без нея бързо ще бъдеш надигран или ликвидиран от картата.

Този тип дисциплини съчетават най-доброто от технологиите, физическата подготовка и състезателния хъс. Те са сравнително нови за този бранш и започнаха да набират скорост през последните три години. 2020 г. обаче се оказа добра и за тях, защото игрите с виртуална реалност успяха да привлекат вниманието на играчи от всички възрасти и с най-разнообразни хобита. Твърде вероятно е, поради комбинативния си характер, те да бъдат доминиращите игри на следващото десетилетие

 

Новини