Ужасът се завръща с „Писък“ в кината

Писък ще огласи кината на 14 януари 2022 г.

13 октомври 2021
social
Снимка от Forum Film Bulgaria

През 1996 година легендарният хорър маестро Уес Крейвън (Очите на скалите, Кошмари на Елм Стрийт) и сценаристът Кевин Уилямсън (Знам какво направи миналото лято, Факултетът) пренаписаха правилата на жанра и промениха завинаги облика на съвременния хорър със световния боксофис хит Писък. Филмът даде начало на успешната едноименна поредица и представи на света една от най-емблематичните икони на слашъра – Гоустфейс, който на 14 януари 2022 г. се завръща на големия екран в изцяло нов Писък.

25 години след като поредица от брутални убийства шокира жителите на малкото и спокойно градче Уудсбъро, нов убиец надява емблематичната маска на Гоустфейс и започва да избива група тийнейджъри, възкресявайки тайни от смъртоносното минало на града. Ветераните от няколко сблъсъка с различни проявления на безмилостния Гоустфейс Сидни Прескот, Гейл Уедърс и Дюи Райли се събират отново в опит да разкрият мистерията и да спасят младежите и себе си преди да е станало твърде късно. Този път обаче има нещо различно – правилата на играта за оцеляване са вече други…

Оставайки верен на феновете на оригинала, по подобие на Хелоуин от 2018 г., Писък продължава историята на Сидни Прескот като в същото време отваря поредицата за новото поколение, което за първи път се сблъсква с Гоустфейс. Филмът комбинира ужаси, трилър, мистерия, комедия и не на последно място, запазената марка на франчайза – постмодерна хорър сатира с множество попкултурни и жанрови препратки, което гарантира неповторимо изживяване за всички в киносалоните.

Режисьори на Писък са Мат Бетинели-Олпин и Тайлър Жилет (Докато смъртта ни раздели), по сценарий на Джеймс Вандербилт (Зодиак, Невероятният Спайдър-мен) и Гай Бизик (Докато смъртта ни раздели, Castle Rock). Сценаристът на първите четири филма от поредицата Кевин Уилямсън (Знам какво направи миналото лято, Факултетът) се завръща като изпълнителен продуцент. В ролите на емблематичните Сидни, Гейл и Дюи се завръщат звездите на поредицата Нев Кембъл, Кортни Кокс и Дейвид Аркет, а към тях се присъединяват Джак Куейд, Марли Шелтън, Мелиса Барера, Джена Ортега, Дилън Минет и др.

Новини