"Умирай трудно" е най-предпочитаната филмова класика

В списъка са също "Смъртоносно оръжие" и "Челюсти"

30 юни 2020
social
Снимка от facebook

"Умирай трудно" е най-гледаният многократно филм на всички времена. Лентата от 1988 г. с Bruce Willis и Alan Rickman, както и "Мръсни танци" и "Магьосникът от Оз" са най-популярният избор на зрителите, които искат да гледат филм, който вече са видели един или повече пъти. Това показва проучване, направено от стрийминг платформата NOW TV.

Според резултатите британците са гледали всеки от трите филма по 12 пъти през живота си.

Филмите от сагата "Междузвездни войни" също са популярни сред аудиторията, като "Нова надежда", "Империята отвръща на удара" и "Завръщането на джедаите" са гледани по 11 пъти всеки.

По 10 пъти зрителите са гледали "Звукът на музиката", "Цар Лъв" (1994 г.) и комедийната класика от 80-те години "Клуб Закуска".

Проучването е установило също, че британците са удвоили времето пред екрана по време на социалната изолация, като са прекарали 39 дни в гледане на сериали, филми и телевизионни предавания. Оказва се, че също така предпочитат да гледат любимите си програми докато са в банята или в тоалетната.

В топ 20 на най-популярните класики, които хората са гледали многократно, са също "Завръщане в бъдещето", "Роки", "Ловци на духове", "Смъртоносно оръжие", "Топ Гън", "Кръстникът" и "Челюсти".

Авторите на проучването обясняват желанието на хората да гледат повторно стари филми с тревожната ситуация, в която ни постави коронакризата. А няма нищо по-хубаво от една кинокласика за успокояване на нервите и напрежението.

Новини