Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Утре вечер пада блокадата на Банско
Утре вечер пада блокадата на Банско
Снимка: БГНЕС
Утре вечер пада блокадата на Банско Понеделник, 30.03.2020 г., 14:24 ч. Зимният курорт беше поставен под пълна карантина на 18-и март

От утре (31-и март) в 19:00 часа се отменя 14-дневната карантина в град Банско.

Отменя се и забраната за влизане и излизане от града. Това разпореди здравният министър Кирил Ананиев със своя заповед от днес. В Банско ще продължат да се прилагат противоепидемичните мерки, които важат за цялата страна.

Зимният курорт Банско беше поставен под пълна карантина на 18-и март. Той се превърна в първия затворен град у нас заради разразилата се епидемия от коронавирус.

Гражданите му имаха право да излизат само, за да си купят най-необходимите неща. Британските и други чуждестранни туристи бяха евакуирани.

На изходите на града бяха поставени полицейски постове. Напускащите Банско по неотложни причини се проверяваха за температура, след това попълваха декларация къде отиват. Превозните средства на хората биваха щателно дезинфекцирани. Същата процедура се повтаряше и спрямо влизащите в Банско автомобили, които предимно зареждаха града с храни и лекарства.

Коментари