Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
В електронната библиотека на учителите вече има над 2000 урока
В електронната библиотека на учителите вече има над 2000 урока
Снимка: pixabay.com
В електронната библиотека на учителите вече има над 2000 урока Петък, 10.04.2020 г., 16:36 ч. 50 000 потребители са посетили платформата

2353 образователни материала и 4066 файла към тях са качени в Националната електронна библиотека на учителите, която беше създадена от Министерството на образованието и науката (МОН) преди седмица.

50 000 потребители са посетили платформата. Изтеглените образователни ресурси надхвърлят 131 000, съобщи пресцентърът на министерството.

Хранилището за електронно съдържание дава възможност за създаване и споделяне на авторски обучителни материали от над 80 000 учители в страната, 236 експерти по различни учебни предмети от регионалните управления на образоването и педагозите от над 350 български неделни училища от 52 държави в света.

Националната електронна библиотека беше създадена, за да може в нея да се натрупат педагогически материал, споделен опит и иновативни практики, които да бъдат както в подкрепа на учителите, така и за развитието на педагогическата наука.

Материалите могат да се използват и от студентите по педагогика, на които предстои да влязат в българското училище, както и за обучението във висшите училища в страната, отбелязва МОН.

Учителите могат да публикуват в хранилището и да ползват материали на свои колеги - дидактически и методически, видеоуроци, иновативни методики, тестове, филми, упражнения, презентации, занимателна педагогика и проекти, които включват изследователска ученическа работа.

Коментари