Великобритания избра своя представител за Евровизия

09 март 2023
Mae Muller
Снимка от YouTube screenshot

Певицата и авторка на песни Mae Muller ще представи Великобритания на тазгодишната Евровизия с песента “I Wrote A Song”. За създаването на композицията тя е работила с номинирания за награда БРИТ автор Lewis Thompson, партнирал на David Guetta, Joel Corry и Raye, както и с Karen Poole, която е писала песни за Kylie Minogue, Lily Allen и David Guetta. 

Muller подгряваше турнето на Little Mix през 2019 г., a през 2021 г. нейният платинен сингъл “Better Days” влезе в топ 10 на американската класация. Миналата година изпълнителката получи номинации за европейските и за видеомузикалните награди на MTV, което допринесе за разрастване на популярността ѝ. 

“Много се вълнувам, че ще участвам в Евровизия тази година и ще представлявам Великобритания. Цял живот гледам Евровизия с интерес, затова да се състезавам в такъв мащабен музикален конкурс е просто блестящо. Почитателка съм на много артисти, които постигнаха успех именно чрез Евровизия, от ABBA до Måneskin. Sam Ryder беше невероятен миналата година и доказа, че Великобритания може да бъде в ляво на почетната стълбичка. Написах “I Wrote A Song” преди няколко месеца, когато минавах през труден период и исках да се почувствам силна по отношение на връзките, затова тази песен да бъде избрана да представя Великобритания на Евровизия тази година е сбъдната мечта”, споделя в изявление певицата.

Великобритания ще бъде домакин на Евровизия тази година от името на Украйна. Конкурсът ще се проведе през май в Ливърпул. 

Новини