Вижте кой е оклеветен в "Деп срещу Хърд"

Край на сагата!

02 юни 2022
social
Снимка от БГНЕС

Съдебното жури по делото на Джони Деп срещу бившата му съпруга Амбър Хърд постанови, че тя трябва да му плати 15 милиона долара за оклеветяване. Заседателите решиха, че Хърд е оклеветила бившия си съпруг Джони Деп, след широко отразен шестседмичен процес, който включваше категорични и нагледни доказателства и показания, описващи влошените отношения на бившата холивудска двойка.

Деп съдеше Хърд за 50 милиона долара, като твърдеше, че тя е разрушила репутацията му като го е нарекла пред вестник "публична личност, представител на домашното насилие". 36-годишната Хърд заведе насрещен иск за 100 милиона долара, заявявайки, че Деп е упражнил насилие срещу нея, А неговият адвокат нарече обвиненията й „измама“. Деп отрече да е удрял Хърд или която и да е жена и каза, че тя е тази, която е упражнявала насилие по време на връзката им.

Деп и Хърд се запознаха през 2011 година по време на снимките на "The Rum Diary" и се ожениха през февруари 2015 година. Разводът им беше финализиран около две години по-късно.

В центъра на съдебния случай е публикация от декември 2018 г. на Хърд във вестник "Washington Post", в която тя говори за домашното насилие. В статията не се споменава Деп директно и по име, но адвокатът му каза пред съдебните заседатели, че е ясно, че Хърд има предвид него.

По време на шестте седмици свидетелски показания, адвокатите на Хърд твърдяха, че тя е казала истината и че нейните коментари са обхванати от Първата поправка на Конституцията на САЩ по отношение на свободата на словото.

По време на делото съдебните заседатели слушаха записи от скандалите на двойката и видяха снимки на кървавия пръст на Деп.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Johnny Depp (@johnnydepp)

Новини