Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Виктория Георгиева ще представи България на "Евровизия 2020"
Виктория Георгиева ще представи България на
Снимка: Eurovision Bulgaria 2020
Виктория Георгиева ще представи България на "Евровизия 2020" Понеделник, 25.11.2019 г., 12:12 ч. Младата певица се отличава със специфичен глас и изграден собствен музикален стил

Виктория Георгиевa - Victoria ще бъде българският представител на "Евровизия 2020". Младата певица ще бъде 13-ят български участник в надпреварата. Това стана ясно днес на пресконференция на БНТ и партньорите им в проекта от Ligna Group.

VICTORIA

Victoria се отличава със специфичен глас и изграден собствен музикален стил. Най-новият ѝ хит “I Wanna Know” беше представен в края на юни и се оказа трамплин към първия ѝ договор за международно разпространение. Той беше подписан през септември с британската компания "Ostereo".

VICTORIA

„Много съм развълнувана, че получавам шанс да представя страната“, сподели Victoria. „Няма по-голяма чест за един артист! За мен това участие е преди всичко огромна отговорност и привилегия, защото музиката е начин да изразя себе си и това, в което вярвам. Нямам търпение да споделя с всички новите си проекти. Благодаря на БНТ, че повярва в мен!”.

VICTORIA

Очаква се българската песен на Евровизия да бъде представена в началото на месец март 2020 година, като успоредно с това се работи и по първия самостоятелен албум на Victoria, който се планира да излезе веднага след края на конкурса. Тазгодишното издание на музикалната надпревара ще се проведе на 12-и, 14-и и 16-и май и ще се излъчва на живо по БНТ1. На 28-и януари ще се изтегли жребий, на който ще стане ясно в кой от двата полуфинала ще участва България.

VICTORIA

В избора и дистрибуцията на българската песен за "Евровизия 2020" се включва и международен партньор с опитен екип в сферата на продуцирането и разпространението на музика. Това е британската компания "Ostereo", която има международен опит в обработката на големи информационни масиви с цел анализ, изследване на музикалните пазари и успешното позициониране на авторски музикални продукти.

VICTORIA

За българското участие на Евровизия 2020 ще се ползва опитът от селекцията при успешните български проекти през 2016 г. – четвърто място за Поли Генова, 2017 г. – второ място за Кристиан Костов през 2018 г. Ще се приложат и утвърдените продуцентски практики в държави като Великобритания, Испания, Белгия, Холандия, Австрия и други страни. Вече се работи усилено по създаването на песни, като предстоят няколко работни сесии на Victoria в България и чужбина с успешни музикални продуценти и композитори.

Виктория Георгиевa е от Варна. Участвала е в четвъртото издание на шоуто за таланти X-Factor България, където достига до топ 5. 

 

След това започва самостоятелна кариера и издава няколко самостоятелни песни като част от музикалната компания "Monte Music".

От пролетта на 2018г. е независим артист и издава два сингъла - “Странни времена” и “I Wanna Know”, като вторият е продуциран в Лос Анджелис с екипа работил със Zayn и други утвърдени артисти на световния музикален пазар. Същият проект е избран сред 500-те кандидати на испанския фестивал “Melboss Open” в Мадрид, Испания. Това я прави първият източноевропейски артист на такова престижно събитие. През лятото на 2018г. завършва летния курс на университета Бъркли във Валенсия.

Коментари