Вълна от подкрепа след шокиращата изповед на Britney Spears

Mariah Carey, Halsey и дори нейният бивш Justin Timberlake изразиха надежда певицата да бъде освободена от попечителството на баща ѝ

24 юни 2021
social
Снимка от instagram

Вълна от подкрепа заля социалните мрежи след шокиращата изповед на Britney Spears. 39-годишната певица говори в изявление за живота си под опеката на баща си и откровенията й предизвикаха реакции от страна на звезди като Mariah Carey, Halsey и дори нейният бивш Justin Timberlake, който неотдавна стана обект на критики заради поведението му спрямо певицата в миналото. 

Заради коронавирусните рестрикции Spears участва чрез видеовръзка в дело за попечителството над нея, което продължава вече 13 години. Тази седмица The New York Times съобщи, че разполага със запис на показанията на звездата пред съда, който разкрива, че тя от години се опитва да си върне контрола над живота си. В сряда Britney директно е заявила пред съдия, че иска попечителството да бъде прекратено без допълнително наблюдение. 

В изказването си певицата споделя, че е ядосана и депресирана и иска промяна. Тя обвинява баща си и другите си съпопечители в “престъпно” поведение към нея и признава, че ѝ се иска да даде под съд семейството си. Твърди, че заради попечителството е принудена да пие лекарства против волята си, дори противозачатъчни, заради което не може да има още деца, и няма ѝ е позволено да се омъжи отново. 

Адвокатът на бащата на певицата, Jamie, заяви, че клиентът му съжалява за страданията и болката на дъщеря му, и я обича много.

След разкритията на певицата публикациите в нейна подкрепа не закъсняха. 

Нейният приятел Sam Asghari беше сред първите, които качиха своя снимка с тениска с надпис “Освободете Britney”. 

Khloe Kardashian написа “Никой не бива да бъде третиран по този начин. Бъди силна, Кралице!! Заслужаваш нещо по-добро #FreeBritney".

Mariah Carey също изрази съчувствие: “Обичаме те, Britney! Бъди силна”. 

Певицата Halsey пожела на Spears най-после да бъде освободена от тази “система на тормоз” и изрази възхищението си от смелостта ѝ да се защити.

Justin Timberlake, който имаше връзка с Britney Spears от 1998 до 2002 г., написа в Twitter: “След това, което видяхме днес, всички трябва да подкрепяме Britney. Независимо от миналото ни, добро или лошо, и независимо от това колко отдавна е било, това, което се случва с нея не е правилно. На никоя жена не бива да бъде забранявано да взема решения за собственото си тяло. Никой не бива да бъде държан против волята си, никога… или да иска позволение за достъп до това, за което е работил толкова здраво. Заедно с Jess изпращаме цялата си любов и подкрепа на Britney в този момент. Надяваме се съдилищата и нейното семейство да поправят несправедливостите и да ѝ позволят да живее както тя иска”.

Новини