Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Във Великобритания атакуват 5G антени заради конспиративни теории
Във Великобритания атакуват 5G антени заради конспиративни теории
Снимка: Pixabay
Във Великобритания атакуват 5G антени заради конспиративни теории Неделя, 05.04.2020 г., 08:28 ч. Три скорошни пожара на антени на мобилни оператори в Обединеното кралство се разследват като вероятно умишлени.

Във Великобритания повреждат антени за 5G заради конспиративни теории, пише британският вестник The Guardian.

Три скорошни пожара на антени на мобилни оператори в Обединеното кралство се разследват като вероятно умишлени на фона на опасенията, че хората атакуват телекомуникационна инфраструктура поради теория на конспирацията, свързваща 5G технологията с разпространението на коронавируса.

Кметът на Ливърпул, Джо Андерсън, също така разкри, че е получавал заплахи, свързани с въпросната теория, която се разпространява в социалните медии.

Медийният регулатор, „Офком“, заяви в четвъртък, че следи тези, които разпространяват споменатата теория на конспирацията, въпреки че отразяването се разпространява широко в социалните мрежи, като WhatsApp, Facebook, Twitter и Nextdoor.

Андерсън отхвърли теориите като „причудливи“. Той каза, че е изумен от вниманието, което конспирацията получава в социалните медии, и че всички научни и правителствени съвети показват, че технологията не причинява вреда на хората.

Коментари