Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
“Замръзналото кралство 2” с нови рекорди
“Замръзналото кралство 2” с нови рекорди
Снимка: Forum Film Bulgaria
“Замръзналото кралство 2” с нови рекорди Понеделник, 16.12.2019 г., 10:30 ч. Печалбата на анимацията надхвърли 1 милиард долара

“Замръзналото кралство” продължава да се разраства. Продължението на историята за кралица Елза и принцеса Анна се радва на огромен интерес от страна на зрителите в кината от премиерата си на 22-и ноември, заради което печалбата на втория филм за двете сестри и техния магичен свят надхвърли 1 милиард долара.

Това е шестият филм на Disney с това постижение само за тази година и осмият филм, излязъл през 2019-а, който успява да надхвърли мащабната сума.

В клуба на продукциите, спечелили над 1 милиард долара тази година са “Отмъстителите: Краят”, римейкът на “Цар Лъв”, “Спайдърмен: Далеч от дома”, “Капитан Марвел”, “Играта на играчките 4”, “Жокерът” и “Аладин”. От тях само “Спайдърмен” и “Жокерът” не са на студиото Disney.

Постижението на “Замръзналото кралство 2” идва само седмица след като от компанията обявиха, че са спечелили над 10 милиарда долара от продажба на билети за кино през отиващата си 2019 година. 

Коментари