"Замръзналото кралство" подобри собствения си музикален рекорд

Музиката към продължението на хитовата анимация отново е #1 в САЩ

04 ноември 2020
social
Снимка от Animato Music / Universal Music Group

Саундтракът към хитовата продукция на Walt Disney Records – “Замръзналото кралство 2”, счупи рекорда за най-дълго задържалия се под #1 албум в класацията за албуми с филмова музика на Billboard, като регистрира 45-та непоследователна седмица на върха.

Албумът, придружаващ един от най-касовите филми на 2019 г., подобри постижението на саундтрака към оригиналната анимация “Замръзналото кралство” от 2013 г., който се задържа 44 седмици под #1.

Саундтракът “Замръзналото кралство 2” никога не е падал под #2 в седмичната класация за саундтрак албуми от деня на премиерата си, 30 ноември 2019 г., когато дебютира директно на тази позиция.

Албумите с песни от филми, които се нареждат под #3 в същата категория, са към продукциите “О, братко, къде си?” (2000) и “Най-великият шоумен” (2017), всеки от които е регистрирал 34 седмици на върха на класацията Billboard Soundtracks chart.

“Замръзналото кралство”, “Замръзналото кралство 2”, “О, братко, къде си?” и “Най-великият шоумен” имат и друго общо помежду си – и четирите саундтрак албума са оглавявали общата класация за албуми Billboard 200, която подрежда най-популярните издания за седмицата.

От албума “Замръзналото кралство 2” са продадени 1.3 млн. еквивалентни албумни единици само в САЩ, от които 371 000 са физически копия по данни на Nielsen Music/MRC Data. Саундтрак албумът е със специалното участие на звездите Kristen Bell, Josh Gad, Jonathan Groff, Idina Menzel и други.

Новини