Започнаха "дисциплинарни производства" срещу Уил Смит

Академията за филмови изкуства и науки обяви, че ще разследва нарушенията на Смит

31 март 2022
social
Снимка от БТА

Започнаха "дисциплинарни производства" срещу Уил Смит. Академията за филмови изкуства и науки обяви, че ще разследва нарушенията на Смит на стандартите за поведение на академията, след като той удари Крис Рок на сцената на Оскарите в неделя.

„Съветът на гуверньорите започна днес дисциплинарно производство срещу г-н Смит за нарушения на стандартите за поведение на Академията, включително неподходящ физически контакт, злоупотреба или заплашително поведение и компрометиране на Академията“, се казва в изявление.

Съветът на гуверньорите трябва да се срещне за следващото си заседание на 18 април, където може да предприеме действия срещу Смит, които могат да включват „прекратяване или други санкции, разрешени от устава“, според The ​​Hollywood Reporter. Смит ще получи 15-дневно предизвестие за гласуване и има възможност да бъде изслушан.

Академията каза още, че Смит "отказал" да напусне церемонията след шамара. „Г-н Смит беше помолен да напусне церемонията и отказа, ние също така признаваме, че бихме могли да се справим със ситуацията по различен начин“, се казва в изявление.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Will Smith (@willsmith)

Новини