Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Започва "Банско джаз фест 2019"
Започва
Започва "Банско джаз фест 2019" Вторник, 06.08.2019 г., 08:30 ч. Кулминацията на първата вечер е легендата Мейсио Паркър

Започва 22-рото издание на Международния джаз фестивал в Банско. Световни имена и най-добрите български джаз музиканти ще изнесат концерти на сцената, която по традиция е на централния градски площад „Никола Вапцаров“. Планинският ни курорт вече е пълнен с гости в очакване на откриването.

Тази година фестивалът е посветен на фънка. „Не само в джаза, а изобщо в музиката това е фундаментално важен жанр. Нашият фестивал събира три поколения публика и искаме да покажем на младите колко качествена е тази музика“, споделя директорът и създател на най-голямото джаз събитие у нас, д-р Емил Илиев.

По традиция фестивалът ще открият Камелия Тодорова и Васил Петров заедно с Биг бенд Благоевград, а кулминацията на първата вечер е легендата Мейсио Паркър.

Британският саксофонист Рей Джелато се завръща на сцената на „Банско джаз фест“ заедно със своята група „Гигантите“, която ще отбележи 25-годишния си юбилей с нов албум. Концертът е в четвъртък, 8-и август.

Почитателите на джаза от България и чужбина вече са запълнили хотелската база в града като повечето от заявените почивки са петдневни. Механите в Банско също са готови да посрещнат гостите с местни специалитети и традиционна обстановка.

Коментари