Канал 3 | The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Започва работа по "Матрицата 4"
Започва работа по
Започва работа по "Матрицата 4" Сряда, 21.08.2019 г., 10:07 ч. Keanu Reeves и Carrie-Anne Moss са потвърдили участие в третото продължение на хитовата продукция

Добри новини за феновете на култовата поредица "Матрицата" - задава се четвърто продължение на филма. В него в главните роли ще се завърнат звездите на кинохита Keanu Reeves и Carrie-Anne Moss.

Lana Wachowski, която режисира оригиналния филм със сестра си Lilly (бившите братя Wachowski), ще напише сценария и ще работи по продължението. Снимките на продукцията се очаква да започнат в началото на 2020г.

Идеята за нова глава от сагата "Матрицата" съществува от години, но досега нямаше конкретни стъпки за осъществяването й.

Оригиналният филм постигна неочаван успех след премиерата през 1999г. и спечели четири награди "Оскар". Двете продължения - "Матрицата: Презареждане" и "Матрицата: Революции" не бяха толкова добре приети, но въпреки това се превърнаха в хитове в бокс-офиса.

Reeves разказа през 2000г., че е сценарият на "Матрицата" го е спечелил веднага. Харесал е и историята на героя Нео, особено репликата "Каква истина?" и бойните изкуства.

Тази година се навършват 20 години от премиерата на първия филм "Матрицата". По този повод от края на август избрани американски кина ще правят специални прожекции на научно-фантастичния екшън.

Коментари