Звездите показаха „Градината на времето“ на бала Мет Гала

07 май 2024
Kylie Minogue
Снимка от БГНЕС

По традиция в първия понеделник на месец май се проведе гала вечерята на музея Метрополитън в Ню Йорк. И тази година светското събитие се превърна във впечатляващ моден спектакъл. 

Множество звезди, сред които Kylie Minogue, Jennifer Lopez, Lana Del Rey, Dua Lipa, Ariana Grande и Shakira, позираха пред фоторепортерите, а после изкачиха емблематичните стъпала. Облеклата варираха цветово от строгото черно и пестеливото бяло, до истинско изобилие от цветови нюанси. Линията на роклите на дамите преливаше от семпла до екстравагантна и пищна. Изобилието от цветя във визиите на знаменитостите се вписваше в тазгодишната тема на бала - „Градината на времето“, заимствана от едноименния разказ на писателя Джеймс Балард.

Галата е едно от основните светски събития в САЩ, а целта му е да събира средства за финансиране на модния департамент на престижния музей. Според в. New York Times място на една от масите за вечерята струва 75 000 долара, а ангажирането на цяла маса излиза 350 000 долара. Предишното издание донесе на организаторите 22 милиона долара.

Традиционно събитието съпътства откриването на голямата експозиция на модния департамент на Метрополитън. Тази година изложбата е озаглавена „Спящи красавици, да събудим модата“, която ще продължи от 10 май до 2 септември. 

Magic - Музиката, която обичаш

Новини