The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай
Мирела Демирева остана седма в Лондон
Мирела Демирева остана седма в Лондон
Мирела Демирева остана седма в Лондон Неделя, 13.08.2017 г., 10:36 ч. Класирането на Демирева е много добро, с оглед на неяснотата около участието ѝ в Лондон

Мирела Демирева не успя да повтори постижението си от олимпийските игри в Рио и остана без медал в скока на височина. Българката се класира на седмо място във финала на световното първенство в Лондон.

Демирева преодоля 192 см и изравни най-добрия си резултат за сезона. Тя обаче не можа да се справи със следващата височина – 195 см и отпадна.

Втората от олимпийските игри в Рио раздели седмото място с литовката Айрине Палшуте, която също преодоля първите три височини, но после записа три неуспшени опита.

Класирането на Демирева е много добро, с оглед на неяснотата около участието ѝ в Лондон. Тя се класира за световното в последния момент.

Българската състезателка започна уверено, като направи успешни опити на първите три височини – 184, 188 и 192 см. Тя беше в компанията на още пет участнички, които не допуснаха фаулове, сред които и фаворитката Мария Ласицкене.

Коментари