The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
Най-красивата дума в българския език е "БЛАГОДАРЯ"
Най-красивата дума в българския език е
Най-красивата дума в българския език е "БЛАГОДАРЯ" Понеделник, 01.09.2014 г., 16:33 ч. Тя получи най-много номинации от слушателите на Magic Quiz Show в кампанията подкрепена от ВУЗФ

За първа година слушателите на Magic FM и Magic Quiz Show имаха възможността да участват в кампанията „Открий най-красивата дума в българския език”. В продължение на цял месец те изпращаха своите предложения на [email protected] и във фейсбук профила на радиото.

Предизвикателство се оказаха и наградите – стипендии на стойност 20 000 лева от българските програми на Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ). Участниците в кампанията я определиха като „повече от позитивна и съзидателна по отношение на родния ни език”.

Краят на кампанията, случайно или не, съвпадна с кончината на Валери Петров, съвременникът с най-голям активен речник, преводачът, който съизмери българския с шекспировия английски.

Коя е най-красивата дума в българския език? СЪДБА, СЛЪНЦЕ, НЕБЕ, МЕЧТА, КОПНЕЖ, БЛАГОДАТ, ЧЕДО - тези думи получиха единични гласове. По два гласа събраха: СВОБОДА, ОМАЯ и СИНЕВА. По три МАЙКА и РОДИНА. Седем слушатели на Magic FM избраха ЛЮБОВТА.

Една дума обаче събра двойно повече номинации. 14 участници в кампанията дадоха своя глас за БЛАГОДАРЯ,  с което определиха и най-красивата дума в нашия език.

Спонсорът на инициативата тази година - ВУЗФ - реши за раздаде девет бакалавърски стипендии:

1 стипендия на стойност 2000 лв. за целия период на обучение (4 години)
3 стипендии на стойност 1150 лв. за целия период на обучение (4 години)
5 стипендии на стойност 1000 лв. за целия период на обучение (4 години).

Освет това от Висшето училище отпускат и една магистърска стипендия на стойност 600 лв. за целия период на обучение, както и 5 стипендии на стойност 270 лв. за целия период на обучение.

Екипът на ВУЗФ ще се свърже по имейл или телефон с всички спечелили участници, за да уточни получаването на наградите.

В знак на благодарност към участниците в играта всеки ще получи като подарък учебник за реформите в социалното осигуряване. Наградата може да бъде получена във ВУЗФ, в кв. „Овча купел“, ул. „Гусла“ 1. За допълнителна информация телефонът за връзка с ВУЗФ е 02 4015 807, a имейлът - [email protected].


Oбщите правила на игрите в радио Меджик ФМ можете да видите тук, а правилата за обработка на личните данни - тук!
Коментари