100 барабанисти изпълниха “My Hero” в памет на Taylor Hawkins

24 март 2023
Taylor Hawkins
Снимка от БГНЕС

Група от 100 барабанисти изпълниха “My Hero” на Foo Fighters в памет покойния барабанист на групата Taylor Hawkins.

На 25-и март се навършва 1 година от смъртта на музиканта, чието тяло беше открито в хотелската му стая в Богота, Колумбия. Той беше на 50 години.

За да отбележат датата, 100 барабанисти се присъединиха към белгийската рок банда Black Box Revelation, за да изпълнят версия на сингъла на Foo Fighters от 1998 г. 

Пърформънсът се състоя в най-голямата концертна зала в Белгия “Sportpaleis Antwerp”. Именно там беше последното шоу на Foo Fighters в страната с Hawkins на барабаните. 

В изявление от Black Box Revelation казаха: “Taylor Hawkins беше най-добрият барабанист на нашето време. Да го почетем с това изпълнение за нас е преживяване, което никога няма да забравим”.  

Foo също изсвириха “My Hero” на концерта си в памет на Taylor Hawkins на стадион “Уембли” в Лондон през септември 2022 г. Тогава неговият син тийнейджър Shane беше зад барабаните. 

Тази година Foo Fighters ще се завърнат на сцената с концерти в САЩ, включително на популярни фестивали. Все още обаче не са съобщили кой ще бъде техният барабанист.

Новини