Foo Fighters обявиха кой ще заеме мястото на Taylor Hawkins

22 май 2023
Taylor Hawkins
Снимка от БГНЕС, архив

Foo Fighters представиха новата си песен "Nothing At All" в лайфстрийм през уикенда. 

Излъчването беше озаглавено "Foo Fighters: Preparing Music For Concerts" (Подготовка на музика за концерти). То е записано в студиото на бандата в Нортридж, Калифорния, и включва изпълнения на песни от нейния предстоящ албум, както и кадри от звукозаписния процес.

Групата изсвири сет от 8 парчета по време на репетицията, сред които класиките "All My Life" и "Monkey Wrench", скорошните им сингли "Rescued" и "Under You", както и неизвестната до момента песен "Nothing At All", която ще бъде включена в 11-ия им албум "But Here We Are".

Видеото също така разкри и кой ще седне зад барабаните в състава за предстоящото турне. След като през януари музикантите обявиха, че ще продължат да работят, въпреки внезапната загуба на барабаниста Taylor Hawkins, който почина миналата година през март, много известни имена бяха спрягани за негов заместник.

Foo Fighters сега потвърдиха, че позицията е дадена на Josh Freese. Той е свирил с Guns N’ Roses, Nine Inch Nails, Paramore, Devo и много други. 

"But Here We Are" ще излезе на 2-и юни и ще бъде първи без Hawkins. Турнето на групата в САЩ започва на 24-и май. Очаква се да обявят концерти и в Бразилия и Великобритания. 

Новини