11 песни за празника на виното и любовта

14 Февруари 2024
roses wine
Снимка от pixabay

Днес в България празнуваме Деня на виното или Трифон Зарезан, но с тази глобализация няма как да ни се размине и Деня на влюбените или Свети Валентин. Защото независимо дали си признаваме или не, всеки от нас очаква романтични жестове от половинката на този ден. 

А какво по-романтично от това да съчетаем двете удоволствия - вино и любов. Разбира се, добавяме и подходяща музика, за да създадем приятно напрегната атмосфера, обещаваща страстен завършек на тази така внимателно подготвена празнична вечер. 

Ето нашите предложения, за да настроите сетивата си за една паметна нощ с любимия човек:

Графа и Мария Илиева - Крадена Любов

Малко нетипична песен за романтика, защото се пее за изневяра, но се заслушайте в ритъма, чувствения глас на Мария Илиева, съчетан с леката дрезгавина във вокалите на Графа и си представете тези откраднати докосвания... май се получи, а?

Harry Styles - Adore You

"Ще мина през огън за теб / Просто ми позволи да те обожавам...". Едва ли има нужда да обясняваме, че подобни думи са достатъчни да разпалят не един и два пожара. 

Taylor Swift - Style

Вероятно в богатата дискография на звездата има много песни, които ще са подходящи за създаване на романтична атмосфера за двама влюбени, но в случая важен е стилът. Просто красива песен.

Ed Sheeran - Perfect

Ах, този Ed. И той като добрата си приятелка Taylor умее да превръща в музика най-съкровените човешки емоции, а тази изповед на един мъж за неговата идеална жена спокойно може да се нарече съвършена. А ако върви и с едни билети за концерта му в София...! 

Dara Ekimova x Tino - Недей да ме будиш

Толкова млади, а толкова талантливи. "Открадни ме насън и недей да ме будиш / Като хипноза искам в теб да потъвам"... Има ли някой, на когото не му се иска да е "седем-и-половина", независимо по кое време на деня?

Natasha Bedingfield - I Bruise Easily

Изключително нежна и откровена песен, която гарантирано ще разчувства и най-циничната душа. Споменава се и вино като бонус.

Bon Jovi - Bed of Roses

Легло от рози. Рок. Копнеж. Класика. Определено върви с вино. Червено.

Rita Ora ft. Chris Brown - Body On Me

Стана доста романтично, затова минаваме към нещо по-палаво. И макар да имаме известни резерви към Chris Brown, в случая се налага да направим изключение, защото е важна песента. А тя загатва за едно доста страстно изживяване, завършващо с "Ayayayayayayayayaya". Преведете си го сами.

Toni Braxton - You're Makin' Me High

Има ли човек, чието докосване ви кара да се чувствате като под въздействието на опиати? Е, откровено секси песен, но пък върши чудесна работа.

Bruno Mars, Anderson .Paak, Silk Sonic - Leave the Door Open

И като казахме секси... Bruno Mars е от тези певци, които ако поискат, могат да те напсуват в песен, обаче да е красиво и да ти стане хубаво. И той си има много романтични песни, но пък тази си ни харесва. Всъщност, мъчително се колебаехме дали да заложим на "Versace on the Floor", но тъй като не разполагаме с нищо от въпросната марка, решихме да е нещо по-неутрално. 

The Weeknd - I Feel It Coming ft. Daft Punk

Тук слагаме точката. И си поемаме дълбоко дъх. Уморително нещо са празниците...

... Janet Jackson - That's The Way Love Goes 

Още една класика като бонус. Ако не ви е било достатъчно. 

Надяваме се да сме били полезни и да сме ви създали подходящо музикално оформление за един вълнуващ 14 февруари. 

Magic - Музиката, която обичаш

Новини