Тарантино е завършил сценария за последния си филм

Той ще се казва "Филмовият критик"

15 март 2023
Tarantino
Снимка от БГНЕС

Американският режисьор Куентин Тарантино е завършил сценария за новия си филм, съобщи Колайдер. Според изданието това ще бъде последният му филм. Самият режисьор и по-рано е казвал, че възнамерява да се оттегли след 10 филма и да се пенсионира на 60-годишна възраст. За режисьора, който на 27 март навършва 60 години, новият филм ще бъде 10-ти, ако се броят двете части на "Убий Бил" като едно произведение.

Новият сценарий се нарича "Филмовият критик" (The Movie Critic). Действието му се развива в края на 70-те години на миналия век в Лос Анджелис. Hollywood Reporter предполага, че ще бъде за един от най-влиятелните филмови критици - Полин Кейл. Планира се снимките да започнат през есента. Засега Тарантино не е подписал договор за заснемане на филма с нито едно филмово студио. 

През 2012 г. Куентин Тарантино заяви, че иска да "спре в някакъв момент". Според него обикновено последните четири филма във филмографията на режисьорите са най-лошите в кариерата им.

Куентин Тарантино е носител на две награди "Оскар" за най-добър сценарий за филмите „Django Unchained” и "Криминале". Много са и наградите "Оскар" за работата му в неговите филми - два за "Имало едно време в Холивуд", един за "Омразната осморка", един за "Inglourious Basterds". Режисьорът е носител и на много други награди.

Новини