AC/DC тръгват на европейско турне

12 Февруари 2024
ACDC
Снимка от Sony Music/ Вирджиния Рекърдс

След намеците и слуховете за нещо предстоящо, AC/DC най-после разкриха официално, че ще стартират европейско турне. 

Легендарната рок банда ще представи последния си албум "Power Up" с концерти в Германия, Италия, Испания, Нидерландия, Австрия, Швейцария, Великобритания, Словакия, Белгия, Франция и Ирландия. Шоуто ще обиколи Стария континент в периода май-август тази година. 

Рокаджиите ще бъдат без басиста Cliff Williams, който се оттегли през 2016 г., макар да се завърна за техния "Power Trip festival" миналата година. За концертите през 2024 г. Chris Chaney ще заеме неговото място. 

Brian Johnson, китаристите Angus и Stevie Young, и барабанистът Matt Laug допълват състава за турнето. 

Билетите излизат в продажба от 16 февруари. 

Още миналата година кметът на Мюнхен случайно издаде, че AC/DC ще имат концерт на Олимпийския стадион на 12 юни 2024 г. Тогава той се оправда, че не е знаел, че това е тайна. Сега се оказва, че всъщност са предвидени две шоута на стадиона, включително на 9 юни.

Албумът "Power Up" е 17-ти в дискографията на австралийската рок банда и излезе през ноември 2020 г. Той отбеляза завръщането на вокалиста Brian Johnson, барабаниста Phil Rudd и басиста Cliff Williams, които напуснаха AC/DC по различно време преди, по време на и след турнето за предишния им албум "Rock or Bust" (2014 г.). Това беше първата им нова колекция след смъртта на един от основателите на състава и китарист Malcolm Young, който почина през 2017 г. Проектът беше реализиран в негова памет. Malcolm е посочен като един от авторите на парчетата в албума. 

Magic - Музиката, която обичаш

Новини