Adam Driver е почти неузнаваем в първия трейлър на филма „Ферари“

30 август 2023
Adam Driver
Снимка от YouTube screenshot

Adam Driver е почти неузнаваем в първия трейлър на предстоящия биографичен филм на Michael Mann „Ферари“, където той се превъплъщава в ролята на италианския предприемач Енцо Ферари. Driver си партнира с Penelope Cruz в ролята на съпругата на Ферари, Лора, и Shailene Woodley като неговата любовница Лина Ларди. Премиерата на „Ферари“ ще бъде на филмовия фестивал във Венеция, който стартира тази вечер.

Във филма участват още Patrick Dempsey като състезателя Пиеро Таруфи, Jack O’Connell като Питър Колинс, Sarah Gadon като Линда Кристиан и Gabriel Leone като пилота Алфонсо де Портаго.

„Ферари“ се развива през 1957 г., преди известното състезание Mille Miglia, по време на което състезателната кола "Ферари" на Де Портаго пука гума. При катастрофата загиват той и деветима зрители. Ферари и производителят на гумите на автомобила са обвинени в непредумишлено убийство, но по-късно делото е прекратено.

По-голямата част от филма е заснета в Бреша, Италия, където се е провело и реалното състезание Mille Miglia.

Докато актьорите и сценаристите продължават да стачкуват, Mann се гордее, че филмът му няма връзки с големите студия, а се разпространява от независим дистрибутор.

Сценарият на "Ферари" е адаптиран от Mann и покойния Troy Kennedy-Martin от биографията на Brock Yate от 1991 г. „Енцо Ферари - човекът, колите, състезанията, машината". 

Новини