Adele и Ed Sheeran отказаха да пеят за крал Чарлз III

21 Февруари 2023
Adele
Снимка от Facebook

Kрал Чарлз III силно се надявал Adele и Ed Sheeran да пеят на неговата коронация, но според информации в британските медии двете мегазвезди на британската музика или са отказали предложението или изобщо не са отговорили.

Монархът ще бъде коронясан официално на 7-и май, след като наследи майка си, кралица Елизабет II, която почина миналата година.

Според източници на таблоидите кралят е поискал от екипа, който организира церемонията, да се свърже с двете звезди и да ги покани да участват.

Sheeran обаче нямал възможност заради други ангажименти, а Adele изобщо не отговорила на поканата.

Макар да не се разкрива кои музикални знаменитости ще пеят на коронацията, се спекулира с имената на Lionel Richie, Spice Girls и Harry Styles.
 
Миналия месец стартира жребий, който дава възможност на обикновени британци да присъстват на концерта в чест на новия монарх в замъка Уиндзор. Общо 10 000 безплатни пропуска за него ще бъдат раздадени, 5000 от тях са запазени за доброволци, участващи в каузи, подкрепени от краля. Жребият за останалите 5000 приключва на 28-и февруари, а късметлиите ще бъдат уведомени през април. Според BBC билетите ще се разпределят на географски принцип. 

Очаква се в концерта да участват легенди на британската музика, както и актуални звезди, но засега имена не се разкриват.

Новини