Adele оглави класацията за най-продаван албум от певица

Междувременно британската мегазвезда поставя рекорди с новия си сингъл “Easy on Me”

18 октомври 2021
social
Снимка от facebook.com/adele; кредит Raven B. Varona

Adele оглави класацията за най-продаван албум на изпълнителка в историята на Великобритания. Официалният Top 30 беше представен по случай Националния ден на албума в Обединеното кралство, който беше отбелязан на 13-и октомври. Тази година инициативата в чест на музикалния формат, която се провежда за четвърти път, беше посветена на Жените в музиката.

“21” на Adele беше обявен за най-продавания дамски албум. Тя е и жената с най-голямо присъствие в класацията - нейната колекция “25” е на пето място, а “19” се нареди на 19-та позиция. В списъка попадат и звезди като Madonna, Lady Gaga, Amy Winehouse, Dido, Whitney Houston, Rihanna и Celine Dion.

Съобщението за Топ 30 на най-продаваните албуми на изпълнителки във Великобритания съвпадна и с новината, че новият сингъл на Adele след 6-годишна музикална пауза бележи рекорди по слушане в платформите за стрийм на музика.

Само за 18 часа след премиерата в петък “Easy on Me” е стриймвана 24 милиона пъти в Spotify, с близо 3 милиона повече от предишния рекорд за слушания за един ден, който принадлежеше на корейската група BTS с техния сингъл "Butter".

Подобни постижения бяха обявени от още няколко стрийминг услуги. В сайта за видеосподеляне YouTube клипът на “Easy on Me” е гледан над 70 милиона пъти, а песента се очаква в края на седмицата да оглави британската класация. В момента на първо място са Elton John и Dua Lipa с "Cold Heart".

След 6 години чакане Adele се завръща с нови сингъл и албум

“Easy on Me” е първи сингъл от новия албум на Adele "30", който ще излезе на 19-и ноември. На същата дата James Blunt ще издаде своята колекция "The Stars Beneath My Feet (2004- 2021)". По повод съвпадението певецът се пошегува, че Adele вероятно ще поиска да промени датата за премиерата на нейния нов проект, за да не влиза в битка с него за място в класациите.

Новини