Adele оглави класациите и обяви първите си концерти

Британската звезда постигна рекорди с новия си сингъл "Easy on Me"

26 октомври 2021
social
Снимка от twitter

Adele оглави класацията на Billboard за сингли с новото си парче "Easy on Me". Баладата е пети лидер на певицата в чарта и първи след "Hello" през 2015-2016 г.

Миналата седмица пeсента дебютира на 68-о място в чарта само пет часа, след като излезе на пазара.

"Easy on Me" е седмото парче на Adele, което влиза в топ 10 на класацията и е седми сингъл за годината с над 50 милиона стриймвания в САЩ за една седмица.

На второ място в класацията тази седмица е "Stay" на Kid Laroi и Justin Bieber, която бе лидер в продължение на седем седмици.

"Industry Baby" на Lil Nas X и Jack Harlow слезе на трета позиция седмица след триумфа си в чарта.

Новият сингъл на Adele се изстреля директно на първото място и в британската класация с 217 300 продажби за дебютната си седмица. Това е трета песен на звездата начело на седмичния чарт. "Easy On Me" бележи най-добър резултат откакто Ed Sheeran оглави класацията през януари 2017 г. - тогава неговият хит "Shape Of You" дебютира с 226 800 продадени копия в седмицата след премиерата. Adele подобри и рекорда за стрийм с 24 милиона слушания в една от платформите за премиерната седмица във Великобритания.

“Easy On Me” е първи сингъл от новия албум на Adele "30", който ще излезе на 19-и ноември.

На фона на тези постижения Adele обяви и завръщането си на сцената. Британската суперзвезда ще направи два концерта, на 1-и и 2-и юли следващата година, в Хайд Парк в Лондон. Продажбата на билети стартира в четвъртък.

 Според информация на Billboard това няма да са единствените изяви на певицата, която подготвя и серия шоута в Лас Вегас през 2022 г.

Новини