Adele - откровена както никога досега

Певицата разказа за личния си живот, новия си албум и изумителната си физическа трансформация

08 октомври 2021
social
Снимка от instagram

Adele повдига завесата към личния си живот както никога досега в ново интервю за сп. Vogue, първо от пет години. Певицата, която винаги е пазила личното си пространство от медиите, изглежда великолепно на снимките за изданието. Тя краси и корицата на ноемврийския брой на американския и британския вариант на списанието. Музикалната икона говори открито за края на брака си със Simon Konecki, за страха как това се отразява на сина ѝ Angelo, както и за това какво е да ходи по срещи отново след развода.

Бракът на Adele и Konecki приключи официално със съдебно решение през март тази година, две години след радялата на двойката. Вече бившите съпрузи имат 8-годишен син.

33-годишната Adele казва, че е прекратила брака, защото е била нещастна. Тя обясни, че раздялата не е била в резултат от някакво голямо събитие.

"Хронологията на връзката ми, на брака ми, в пресата всъщност е напълно погрешна", казва звездата пред британския Vogue. "Оженихме се, когато бях на 30... и после си тръгнах. Просто вече не беше правилно за мен. Не исках да свърша като много други хора, които познавам. Не бях напълно нещастна, но щях да бъда, ако не бях поставила себе си на първо място. Но, да, нищо лошо не се е случило или нещо такова".

“Просто дните си минаваха и аз не бях щастлива", добавя тя пред американското издание. "Никой от нас не е направил нещо нередно. Не сме се наранили един друг или нещо подобно. Просто исках синът ми да ме види наистина да обичам и да бъда обичана. Това е важно за мен. Оттогава съм поела по пътя, по който да намеря своето щастие".

Все пак, тя признава, че се чувства засрамена, че бракът ѝ не е бил успешен: "Като жени сме научени да продължаваме да опитваме, дори от филмите, които сме гледали като малки. Тогава сърцето ми беше разбито, но сега го намирам за интересно. Това как ни е втълпявано да се примирим, да го приемем. Е, няма да стане. Разбирам иронията на това, че аз съм момичето с разбито сърце, което е намерило своята половинка, което е в Radio City Music Hall и пее "Няма значение, ще намеря някой като теб"... И после, да... Провалих се. Не се получи".

Adele казва още, че с Konecki дълго време са държали раздялата си в тайна заради сина им. Решението да се разведе все още ѝ тежи от притеснение как се отразява на Angelo, но певицата се надява, че новата ѝ музика ще му помогне да разбере нещата, когато порасне.

Adele обяви официално музикалното си завръщане

“Синът ми задаваше много въпроси. Наистина добри въпроси, наистина невинни въпроси, за които аз просто нямам отговор. "Защо не можете да живеете заедно?". Имах нужда да му обясня чрез този запис, когато той стане на 20 или на 30 години, коя съм аз и защо доброволно избрах да объркам целия му живот в преследване на собственото ми щастие. Понякога беше много нещастен. И за това отваря в мен рана, която не знам дали някога ще успея да излекувам".

Adele все още е близка с Konecki, който живее точно срещу нейната къща в Лос Анджелис, за да може да е близо до сина си.

Певицата в момента има връзка с 39-годишния спортен агент Rich Paul, основател на Klutch Sports Group, сред чиито клиенти са звезди като LeBron James. Adele и Rich се появиха във водещите заглавия през юли, когато бяха заснети заедно на финалите на NBA.

“Много сме щастливи. И не ме замъкнал на баскетболния мач, защото това му е работата. Наистина се вълнувах и казах "Отиваме на мача!". Не съм си мислила, че ще стане публично. Просто исках да отидем и да гледаме срещата. Харесва ми да съм край него", споделя Adele.

Британската сензация разкри, че е излизала и с други мъже след раздялата с Konecki, но за разлика от Paul, те се чувствали неудобно заради славата ѝ.

"Мисля че ме плаши, защото някак си им отнема от мъжеството", обяснява певицата в тази връзка. “Излизах на срещи преди Rich, но на тях изобщо не им харесваше. Намираха за стресиращо това да бъдат навън с мен и да ги видят с мен, което означаваше, че трябваше да ги предпазвам по някакъв начин. Никога не се получаваше, защото никога не изживявахме нещата заедно. Докато той изобщо не се впечатлява от всичко това. Разбира ме и е достатъчно загрижен, за да осъзнае, че не ме интересува кой знае за нас. Страхотен е. И много забавен. И е много умен".

“Rich просто се появи отнякъде по невероятно стечение на обстоятелствата. Не се чувствам притеснена или нервна с него. Точно обратното. Аз съм 33-годишна разведена майка на син, която има пълния контрол. Последното, от което се нуждая, е някой, който не знае къде се намира в живота или какво иска. Аз знам какво искам. И определено знам какво не искам", казва още Adele.

Звездата говори в интервюто и за новия си албум и обяснява защо смята, че е най-добрият ѝ досега и как емоционалната въртележка, която е представлявал животът ѝ от излизането на "25" през 2015 г. я е довел до един по-уравновесен, по-спокоен етап.

Adele описва новия запис като "саморазрушение... след това самонаблюдение и накрая някаква форма на самоизбавление". "Чувствам се готова. Искам този път хората да чуят моята версия на историята".

По съвет на терапевта си певицата се разровила в самотата на детството си и в неизследваните проблеми с нейния баща, за които избягвала да мисли като възрастна. Това довело до някои разкрития по отношение на моделите ѝ на поведение в любовния ѝ живот, които впоследствие се превърнали в музика: "Да не си сигурна, че някой, който трябва да те обича, те обича наистина и не си му приоритет по никакъв повод, докато си дете. Приемаш го и свикваш с това. Затова и връзките ми с мъжете като цяло, през целия ми живот, са били по модела: Ти ще ме нараниш, затова аз ще те нараня първа. Това е токсично поведение и ми пречи да намеря истинското щастие".

Новият албум на Adele, който феновете смятат, че ще носи заглавието "30", е и своеобразен наръчник за нейния син, с уроци за това как тя очаква той да се отнася с партньорките си. Тя отбелязва, че след развода критериите ѝ "са се повишили до небето".

Тя описва и как през 2018 г. е написала първата песен от предстоящата колекция, как си е тръгнала от брака и е помолила хората да се отнасят благосклонно към нея, и как в следващите 6 месеца не написала друга песен, защото се чувстала сякаш е казала всичко.

Но ако очаквате "запис на развода", Adele уверява, че той не е такъв. “Предполагах, че ще е за развода, но някак не е". Споменатата песен е единствената, която е конкретно посветена на раздялата. Все пак признава, че други 4 парчета, които е написала, също звучат някак като за развод.

Макар да не разкрива много за албума, Adele обяви, че той е създаден с помощта на нейния дългогодишен партньор Greg Kurstin, хитмейкъра Max Martin, продуцента и носител на "Оскар" Ludwig Göransson и нейният нов любимец Inflo - продуцент от Лондон. И както е обичайно за всички албуми на Adele, в новия запис няма гостуващи изпълнители. "Не че не искам", коментира тя защо е решила да пее сама във времената на толкова много звездни колаборации, "Не е нарочно, не е планирано. Просто по някаква причина никога не съм го усещала като правилно".

Разговорът неизбежно стига и до темата с изумителната физическа трансформация на певицата, която за две години се раздели с около 45 излишни килограма. И тя е наясно, че темата ще се обсъжда безкрайно по време на промоциите на новия ѝ албум, но в същото време не иска да се фокусира върху нея. "Тялото ми е обект на обсъждане през цялата ми кариера. Не само сега. Разбирам защо е шокиращо. Разбирам и защо някои жени може да се чувстват засегнати", казва тя във връзка с някои от реакциите към нейната снимка от рождения ѝ ден през май миналата година, на която е много по-слаба, и която събра повече от 12 милиона харесвания и над 240 000 коментара. 

"Визуално представлявах много жени. Но аз все още съм същият човек. А най-лошото е, че най-бруталните разговори по темата за тялото ми бяха водени от други жени. Бях много разочарована от това. Това нарани чувствата ми". Загубата на тегло отчасти се дължала на стреса и тревожността, казва Adele и уточнява, че с тренировките по два, понякога дори по три пъти на ден, тя не се е опитвала да отслабне, а да стане по-силна и да прекара колкото се може повече време далеч от смартфона.

“Имах нужда да се пристрастя към нещо, за да проясня ума си. Можеше да е плетене, но не беше. Хората са шокирани, защото не споделих "пътешествието". Свикнали са другите да документират всичко в Instagram и повечето хора на мое място щяха да сключат голяма сделка с диетичен бранд. На мен обаче не ми пука. Направих го за себе си, не за някой друг. Така че защо да го споделям? Не го намирам за интересно. Това е тялото ми". 

Новини