Актьорите от "Приятели" направиха изявление след загубата на Matthew Perry

31 октомври 2023
Matthew Perry
Снимка от БГНЕС

Два дни след смъртта на Matthew Perry неговите колеги от сериала "Приятели" — Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc и David Schwimmer — нарушиха мълчанието си. 

"Сърцата ни са разбити от загубата на Matthew. Ние бяхме повече от колеги. Бяхме семейство", се казва в изявление на петимата актьори, цитирано от сп. People. "Има толкова много за казване, но засега ще си дадем време да скърбим и да се опитаме да осъзнаем тази неизмерима загуба. След време ще кажем повече, когато имаме сили за това. Засега, нашите мисли са със семейството на Matty, с неговите приятели и с всички, които го обичаха по целия свят".

Съобщението е подписано от Aniston, Cox, Kudrow, LeBlanc и Schwimmer.

В продължение на 10 години Perry играеше ролята на Чандлър Бинг, която през 2002 г. му донесе номинация за "Еми". 

Създателите на сериала Marta Kauffman и David Crane, и изпълнителният продуцент Kevin Bright в неделя също направиха съвместно изявление. 

“Шокирани сме и сме дълбоко натъжени заради кончината на нашия обичан приятел Matthew. Все още не можем да повярваме. Можем да кажем само, че се чувстваме благословени, че той беше част от живота ни. Той беше брилянтен талант. Клише е да кажеш, че актьорът е направил ролята своя, но в случая на Matthew няма думи, които да са по-верни. От първия ден, когато го чухме да влиза в ролята на Чандлър Бинг, за нас просто не съществуваше друг. Винаги ще пазим радостта, светлината, заслепяващата интелигентност, които той внасяше във всеки момент — не само в работата си, но и в живота. Той винаги беше най-забавният човек в стаята. Но освен това беше и прекрасна личност, със щедро и безкористно сърце". 

Новини