Албум и филм за 40 години от създаването на Wham!

28 април 2023
Wham
Снимка от store.wham-official.com

Колекция с емблематични песни на Wham! ще бъде издадена по случай 40 години от създаването на дуета. Композициите са обединени под заглавието "Echoes From The Edge Of Heaven".

Дуетът е формиран през 1981 г. от съучениците Andrew Ridgeley и George Michael и се превръща в един от най-популярните поп състави на 80-те, от чиито албуми са продадени над 30 милиона копия по света. 

За четирите години от дебюта си Wham! издават 11 сингъла, пет от които се класират на първо място в британските класации. Това са "Wake Me Up Before You Go-Go", "Freedom", "Last Christmas", "I’m Your Man" и "The Edge Of Heaven". "Wake Me Up Before You Go-Go", "Careless Whisper" и "Everything She Wants" от втория им албум "Make It Big" (1984) стават номер 1 в САЩ. 

Wham! се разделят през 1986 г. След това George започва успешната си самостоятелна кариера. Той почина през декември 2016 г. 

"Echoes From The Edge Of Heaven" включва селекция от творчеството им и ще излезе на 7-и юли в различни формати с разнообразно допълнително съдържание. 

Премиерта на изданието ще последва представянето на 5-и юли на документалния филм на Netflix "Wham!", който ще предостави безпрецедентен достъп на феновете до личните архиви на George и Andrew, включително непоказвани видеозаписи и откровени интервюта.

Новини