Приятелство и творчески заряд движат успеха във филма "Wham!"

15 юни 2023
Wham
Снимка от YouTube screenshot

Излезе първи трейлър на документалния филм "Wham!", който ще проследи възхода към славата на емблематичния поп дует от 80-те години на миналия век.

Филмът е режисиран от Chris Smith и обхваща периода от 1982 г. до 1986 г., който за George Michael и Andrew Ridgeley е изпълнен с огромни успехи на музикалната сцена, но с вътрешен и външен натиск. 

В имейл до сп. Rolling Stone Ridgeley хвали подхода на Smith към историята на Wham!: 

"Той успява да се доближи максимално до същността на Wham! и го е направил достоверно и с много любов!". 

"Wham!" ще изследва как се е стигнало до творческото и личното партньорство на Michael и Ridgeley. Ще даде и по-задълбочен поглед върху трудностите на Michael като прикрит хомосексуалист през 80-те, както и неговото упорство да опровергае критиците и да доминира в класациите. 

"Успехът беше много по-голям, отколкото съм си мечтал. И с най-добрия ти приятел - това беше истинска магия", казва в трейлъра Michael, а кадрите са от негово старо интервю. Певецът почина през 2016 г.  

Документалният филм използва архивни материали от личните колекции на Ridgeley и Michael, както и редки и непоказвани досега интервюта. Без да издава много за съдържанието, Ridgeley каза по-рано, че продуцентите и изследователският екип са "изровили някои истински диаманти", които са били приятна изненада и за него.

Ridgeley също така коментира и фактът, че историята им ще бъде разказана без Michael: 

“Несъмнено и George щеше да оцени това, че филмът максимално се доближава до нашите преживявания в онзи прекрасен период от живота ни". 

"Wham!" ще излезе на 5-и юли. 

Новини