Alec Baldwin: "Не съм дърпал спусъка"

Акторът даде първото си пространно интервю след инцидента на снимачната площадка на филма "Rust"

02 декември 2021
social
Снимка от БТА

Alec Baldwin заяви, че не е дърпал спусъка на оръжието, произвело изстрела, убил кинооператор по време на снимките на филма “Rust”. В същото време разследващите се натъкнаха на нова следа, която може да обясни как е могло на снимачната площадка да попаднат бойни патрони

Baldwin, който държал пистолет, за който му било казано, че е безопасен, преди да гръмне, даде първото си пространно интервю за случилото се на 21-и октомври в Ню Мексико. "Спусъкът не беше дръпнат. Не съм дърпал спусъка", каза актьорът пред журналиста от телевизия ABC George Stephanopoulos, според откъс от интервюто, което ще бъде излъчено днес. "Значи никога не сте дърпали спусъка?", попита Stephanopoulos. "Не, не и не. Никога не бих насочил оръжие срещу някого и не бих дръпнал спусъка срещу него. Никога", отговори Baldwin. Операторът Halyna Hutchins почина, а режисьорът Joel Souza беше ранен. 

Преди това Baldwin определи случая като трагичен инцидент. Той се разигра по време на снимките на уестърн с участието на актьора край Санта Фе. Шерифството не пожела да коментира изказването му пред ABC. Не е известно дали властите разглеждат като възможна версия случаен изстрел. По случая няма повдигнати обвинения за извършено престъпление. Разследващите насочиха усилията си към това да установят как на снимачната площадка са попаднали бойни патрони, вместо халосни. Публикувани вчера съдебни документи показват, че при претърсване тази седмица те са открили в помещенията на доставчик на реквизит и оръжия за снимане на филми от Албъкърки документация, свързана със снимания филм “Rust” и предполагаеми бойни патрони за револвер като използвания от ABC. Доставчикът преди това каза на полицията, че според него бойните куршуми, открити на снимачната площадка, може да са "самоделни боеприпаси", които той бил получил от свой приятел, се посочва в документите по делото. 

Въпросните самоделни боеприпаси се правят от рециклирани компоненти, включително и от куршуми. 

В интервюто за ABC Baldwin каза, че няма представа как се е озовал там куршумът. След инцидента, който се разигра в ранчото Бонанза Крийк край Санта Фе, актьорът избягваше публичните изяви. 

Сега Baldwin, който беше както звездата в нискобюджетния уестърн, така и негов продуцент, "разказа подробно какво се е случило на снимачната площадка в онзи ден", каза Stephanopoulos в ефира на предаването на ABC  "Добро утро, Америка" в навечерието на излъчването на интервюто. "Както сигурно се досещате, той е съсипан, но беше и много откровен, много приветлив. Отговаряше на всеки въпрос", заяви Stephanopoulos. Двама души от снимачния екип подадоха граждански искове срещу Baldwin, продуцентите и други лица от екипа на кинопродукцията за проявена небрежност и занижени мерки за безопасност. Продуцентите заявиха, че правят свое вътрешно разследване.

 

Новини