Alice Cooper обяви нов албум

Първи сингъл ще се появи още утре, "фаталният" петък 13-и

12 ноември 2020
social
Снимка от facebook

Alice Cooper обяви нов албум със заглавие "Detroit Stories". 72-годишният рок ветеран планира премиерата да бъде на 26 февруари 2021 г., а предварителните поръчки вече започнаха.

Още във "фаталния" петък, 13-и ноември, почитателите на рокаджията ще могат да чуят какво предстои благодарение на първия сингъл "Rock n’ Roll".

С албума си "Detroit Stories" Cooper иска да отдаде почит към град Детройт като "родно място на гневния хард рок". Той не само е роден в Детройт, но оттам тръгва и пътят му към успеха с едноименната му
група.

"Детройт беше родното място на гневния хард рок. След като не успяхме да се впишем никъде в САЩ - нито музикално, нито като имидж, Детройт беше единственото място, което прие китарното ни хард рок звучене и щурото ни сценично шоу. Детройт беше рай за изгнаници. А когато се разбра, че съм роден в източната част на града, вече си бяхме у дома", споделя Alice Cooper.

Албумът "Detroit Stories" събира някои легендарни музиканти от Детройт, сред които Wayne Kramer и Paul Randolph, в студио в града, отбелязва продуцентът Bob Ezrin.

 

Новини