“All I Want for Christmas Is You” получи диамантен статус

За първи път в музикалната история от коледна песен са продадени над 10 милиона копия

06 декември 2021
social
Снимка от instagram

Вечната коледна класика на Mariah Carey “All I Want for Christmas Is You” влезе с ново постижение в музикалната история. Официално тя вече е първата празнична песен с диамантен статус откакто се води статистика, съобщиха от Асоциацията на звукозаписната индустрия в САЩ.

Песен или албум получава диамантен сертификат, ако от тях са продадени над 10 милиона единици.

Музикалната дива сподели по този повод в социалните мрежи снимка, на която държи специалната статуетка за постижението, и написа: "Диамантите са най-добрият приятел на едно момиче".

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Mariah Carey (@mariahcarey)

По-късно тя се похвали и с още грандиозни числа - “All I Want for Christmas Is You” е на първо място в класацията на Billboard за 100-те най-велики празнични песни в историята, а в стрийминг платформата Spotify парчето е навъртяло 1 милиард слушания.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Mariah Carey (@mariahcarey)

През 2019 г. песента се изкачи за първи път до върха на Billboard Hot 100. Година по-рано точно на Бъдни вечер празничният хит стигна до първото място в глобалния топ 200 на Spotify.

“All I Want for Christmas Is You", заедно с "Last Christmas" на Wham!, отново влязоха и в британската класация, съответно на трето и четвърто място. Тя все още е подвластна на завръщането на Adele със сингъла "Easy On Me". Очаква се обаче това да се промени, защото тази седмица към първото място са се устремили сър Elton John и Ed Sheeran с тяхното пожелание за "Merry Christmas", което отправиха миналия петък.

 

Новини